Culturele ontdekkingsreis door Diever en omstreken

Diever is een dorp met een historie. Midden op de Brink staat een grote kerk, de Pancratiuskerk, vernoemd naar een ijsheilige. In de zomer is de kerk geopend voor bezichtigingen en in de maand juli is er ook een expositie te zien van de plaatselijke schilderskring. De kerk is zeker een bezoek waard tijdens uw vakantie.

Shakespeare in Diever

Naast Camping Diever ligt een groot openlucht theater, het Shakespeare theater. Elke zomer wordt er door vrijwilligers uit de verre omgeving een toneelstuk van Shakespeare gespeeld. Romeo & Julia, Othello en Hamlet zijn enkele voorbeelden van bekende toneelstukken die worden gespeeld in het Shakespeare Theater. In het voorseizoen wordt er wekelijks een try out gegeven waarvoor u gratis toegangskaarten kunt halen op de receptie.

Typisch Drentse hunebedden

Drenthe staat bekend om haar hunebedden. Verspreid door heel Drenthe liggen de enorme en imposante keien uit de oertijd. In Borger ligt het Hunebedcentrum waar u alles te weten kunt komen over de hunebedden. Een museum waar u even teruggaat naar de prehistorie. Een tijdperk met mammoeten, Neanderthalers, hunebedbouwers, ijzertijdboeren en vele anderen mensen en dieren hebben geleefd in het oude Drentse landschap. Ook voor kinderen is dit museum, maar ook de hunebedden door Drenthe, een indrukwekkende belevenis.

Diverse musea

In Drenthe zitten vele musea waar u de Drentse cultuur kunt ontdekken. Enkele voorbeelden zijn het Drents Museum in Assen, het gevangenismuseum in Veenhuizen, Kamp Westerbork, het historische dorpje Orvelte of het Veenpark bij Emmen. Waar uw interesse ook ligt, er is altijd een leuk museum in de buurt. Kom gerust even langs de receptie voor een er op uit tip passend bij uw interesse.

Daarom kiest u voor Camping Diever

Daarom zeggen onze gasten “Liever naar Camping Diever!”

Bent u al overtuigd? Reserveer dan online uw vakantie

Reserveer online

gmaps

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws